Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.sti.ufcg.edu.br:8080/jspui/handle/riufcg/41406
Title: | Efeito da concentração de hidratassolo sobre a cultura da salsa (Petroselinum crispum L.). |
Other Titles: | Effect of hidratassolo concentration on the salsa crop (Petroselinum crispum L.). |
???metadata.dc.creator???: | SILVA JUNIOR, Jose Graciliano. ALBUQUERQUE FILHO, João Audifax C. CORRÊA, Marcus M. MOURA, Ronaldo F. de. MELO, Marcio R. da Silva. SILVA, Elcides R. ROLIM NETO, Fernando C. |
Keywords: | Cultura da salsa;Petroselinum crispum L.;Hidratassolo - cultura da salsa;Apiáceas;Salsa culture;Petroselinum crispum L.;Hidratassolo - parsley culture;Apiaceae |
Issue Date: | 2006 |
Publisher: | Universidade Federal de Campina Grande |
Citation: | SILVA JUNIOR, Jose Graciliano; ALBUQUERQUE FILHO, João Audifax C; CORRÊA, Marcus M; MOURA, Ronaldo F. de; MELO, Marcio R. da Silva; SILVA, Elcides R; ROLIM NETO, Fernando C. Efeito da concentração de hidratassolo sobre a cultura da salsa (Petroselinum crispum L.). In: XXXV CONGRESSO BRASILEIRO DE ENGENHARIA AGRÍCOLA. 35., 2006, João Pessoa - PB. Anais [...]. João Pessoa - PB: Universidade Federal da Paraíba, 2006. Simpósio Temático: Engenharia de água e solo. Disponível em: http://dspace.sti.ufcg.edu.br:8080/jspui/handle/riufcg/41406 |
???metadata.dc.description.resumo???: | O presente trabalho tem como objetivo avaliar, em condições controladas, o desenvolvimento vegetativo da cultura da salsa sob diferentes doses de hidratassolo. Para isso, foram instalados 30 parcelas experimentais constando de 5 concentrações de hidratassolo (H = 0; 5; 10; 15 e 20 dg.kg-1 de solo), com seis repetições. Foram utilizados vasos com 12 L de volume e com capacidade de acomodar 15 Kg de solo de textura franco-arenoso oriundos do Projeto Ilha, situado no município de Santa Rita, PB. Os resultados obtidos permitiram inferir que o aumento na concentração de hidratassolo no solo promoveu um melhor desenvolvimento vegetativo da cultura da salsa. |
Abstract: | The aim of this work was to evaluate, in controlled conditions, the salsa crop vegetative development, under different doses of hidratassolo, an artificial soil component. There were installed 30 experimental plots, being 5 hidratassolo concentrations (H = 0; 0,05; 0,10; 0,15 and 0,20 dg/kg of soil), with 6 replicates. Were utilized pots with 12L volume and 15 kg capacities of loam-stand soil, originated from Ilha Project, situated in Santa Rita-PB, Brazil. The results obtained showed that, when the hidratassolo concentration was increased in the soil, there was an improvement in the vegetative development of the salsa crop. |
Keywords: | Cultura da salsa Petroselinum crispum L. Hidratassolo - cultura da salsa Apiáceas Salsa culture Petroselinum crispum L. Hidratassolo - parsley culture Apiaceae |
???metadata.dc.subject.cnpq???: | Engenharia Agrícola. |
URI: | http://dspace.sti.ufcg.edu.br:8080/jspui/handle/riufcg/41406 |
Appears in Collections: | 35º CONBEA 2006 - Simpósio Temático - Engenharia de Água e Solo |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
EFEITO DA CONCENTRAÇÃO DE HIDRATASSOLO - XXXV CONBEA UFCG 2006.pdf | Efeito da concentração de hidratassolo sobre a cultura da salsa (Petroselinum crispum L.). - XXXV CONBEA UFCG 2006 | 130.9 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.